Mit érzel- Autizmussal élő

Jó gyakorlatunk tárgyi eszköze a „Mit érzel?” nevű, autizmussal élő ép értelmű/értelmileg sérült gyermekek elme olvasásának tanítását segítő társasjáték. Célja, hogy használatával az autizmus sérülések területei közül a társas és kommunikációs viselkedésben fejlődést érjünk el. Segítségül szolgálhat a társas világ megértésére, a már elsajátított képességek alkalmazására.

Az eszközt ajánljuk minden olyan közoktatási intézménynek, ahol valamilyen autizmussal diagnosztizált tanuló folytatja tanulmányait. Használata kedvezően befolyásolja az integráltan oktatott gyermekek többségi iskolába való beilleszkedését, a gyógypedagógiai iskolába, autista specifikus csoportba járó gyermekek társas kapcsolatainak fejlődését.

Azt tapasztaltuk, hogy a játék az autizmussal élő gyermekek számára segítséget nyújt az emberi elmék, az emberek gondolatai, szándékai, vágyai és érzelmei megismerésében. Ezáltal minőségi változás érhető el a gyermekek társas és kommunikációs képességeinek fejlesztésében.

Autista specifikus csoportban szervezett szabadidő keretein belül, tanulásban akadályozott autizmussal élő tanulóinknál fejlesztések során, kortárscsoportban használjuk a játékot. Intézményünk utazó tanárai többségi általános és középiskolákban az ép értelmű autista tanulók és kortárscsoportjai körében tervezik be a játékot. Az eszköz alkalmas a kortárscsoport tagjainak érzékenyítésére és fejlesztésére is.

A társasjáték doboza tartalmazza a használati útmutatót, a táblát, a négy alap érzelemhez tartozó kártyákat, bábukat és dobókockát.

Az eszközt jelenleg speciális csoportjainkban és utazó tanáraink a többségi intézményekben használják, ennek eredményességét az eszköz megalkotója kíséri figyelemmel.

2019. június
ke sz cs sz va
22-----12
233456789
2410111213141516
2517181920212223
2624252627282930

Hasznos linkek

E-ügyintézés

Könyvtárunk honlapja

Iskolai eszközkölcsönző

55 éves jubileumi gála (video)

Liget Úti EGYMI bemutatkozó filmje (videó)

Segítő szolgálatok a szolnoki iskolákban! (videó)


&

© OGP-WebStúdió