Lengyel testvériskolánk

Lengyel testvériskolai kapcsolat

Specjalny Osrodek Szkolno-Wychowawczy w Ropczycach

Ropczyce

 

2009 októberében indult az EGT/ Norvég Finanszírozási Mechanizmus keretében támogatott „Környezettudatos nevelés és a fenntarthatóság pedagógiája” című pályázati projekt. A partneri együttműködésen alapuló nemzetközi, a környezeti nevelés területén megvalósuló tapasztalatcsere lehetőségét teremtett a lengyel partnerintézményben és iskolánkban megvalósuló környezeti nevelés kölcsönös megismerésére.

A szakmai munka mellett nagy hangsúlyt fektettünk a két ország kultúrájának kölcsönös megismerésére, személyes kapcsolatok, barátságok kialakítására a két intézmény tanulói és pedagógusai között.

Az utazások során szoros emberi, és szakmai összhang alakult ki az iskoláink tanulói, és pedagógusai között is. Ezért együttes elhatározással arra a következtetésre jutottunk, hogy ezt a kapcsolatot fontos fenntartani.

A nagyobb programok mellett folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, megbeszéljük a fontos eseményeket. Iskolánk jubileumi gáláin a lengyel iskola tanulói is felléptek zenés, táncos műsorszámmal.

Szerencsére 2011-ben a lengyel iskola nyert pályázatot, így anyagi problémák sem állhattak utunkba, hogy 2012-ben ismét létrejöhessenek a csereprogramok, melynek ez esetben a szakiskolai képzés megismerése adtak szakmai keretet.

A következő években is rendszeresek voltak a találkozásaink, amelyek elsősorban a két intézményvezetőinek, pedagógusainak szakmai tapasztalatcseréjét jelentette.

Több alkalommal meghívást kaptunk konferenciánkra, ahol bemutathattuk az intézményben folyó nevelő-oktató munkát, illetve az iskolánk által szervezett konferenciákon mi is megismerhettük a lengyel testvériskola működését.

 

2021. szeptrember
ke sz cs sz va
35--12345
366789101112
3713141516171819
3820212223242526
3927282930---

Hasznos linkek

INTÉZKEDÉSI TERV

KRÉTA belépés

E-ügyintézés

Egyházak tájékoztatói

Iskolai eszközkölcsönző

Könyvtárunk honlapja

Liget Úti EGYMI bemutatkozó filmje (videó)

Segítő szolgálatok a szolnoki iskolákban! (videó)

ÉTLAP


&

© OGP-WebStúdió