Diákönkormányzat

"A világ egy hatalmas tükör. Visszatükrözi felénk azt, amik vagyunk. Ha kedvesek, ha barátságosak, és ha segítőkészek vagyunk, akkor a világ kedvesnek, barátságosnak és segítőkésznek fog felénk bizonyulni. A világ pontosan az, amik mi vagyunk!"

                                         (Thomas Dreier)

 

 

 

 

Célunk a diákönkormányzat hagyományait továbbra is őrizni, színesíteni. Szeretnénk az osztályképviselőkből álló DÖK tagokkal jól működő, összetartó csapatot alkotni. Diákönkormányzati gyűléseinken az aktuális kérdéseket vitatjuk meg és felkészülünk az esedékes programok megtervezésére, megszervezésére és zökkenőmentes lebonyolítására.

Tervszerű program kialakításával fogalmazzuk meg működésünk főbb irányelveit. A diákok javaslatai alapján keressük azokat az új elemeket, amelyekkel még vonzóbbá, tartalmasabbá tehetjük programjainkat. A diákok több örömöt lelnek az általuk szervezett programokban, sikerélményhez juttatja mind a programot előkészítő, mind az abban részt vevő tanulókat. Házirendünket minden tanév elején véleményezzük, szorgalmazzuk annak betartását és betartatását.

 

A diákönkormányzat céljai

 

A diákönkormányzat feladatai

 

A DÖK- gyűlés:

A diákönkormányzati küldötteket év elején választják meg, minden osztályból 2 tanulót, akiknek a küldetése egy évre szól. A küldöttek ezek után összeülnek a DÖK-gyűlésen. A találkozók célja a rendezvények, versenyek értékelése és az aktuális programok előkészítése, megbeszélése. Mivel kiemelt célunk a tanulók bevonása az őket érintő döntésekbe, fontosnak tartom, hogy a küldöttek minden alkalommal kellő számban jelenjenek meg, s képviseljék osztálytársaikat.

 

Véleményalkotás, érdekérvényesítés:

Tanulóinknak gondot jelent a gondolataik kifejezésre juttatása, sérült az önálló véleményalkotás képessége. Ennek következtében az érdekérvényesítés is csorbát szenved. Különböző játékos gyakorlatokkal, pozitív megerősítéssel szeretném segíteni ezeknek a képességeknek a fejlesztését, kibontakozását.

Fontos, hogy a tanulók véleményét ne csak meghallgassuk, építsük be a döntéshozatal folyamatába.  A több éve delegált tagok már valóban partnerek tudnak lenni a döntések előkészítésében.

 

Testvérosztályi kapcsolatok erősítése és a külsős segítők bevonása

A kialakult egészségügyi helyzet miatt a testvérosztályok kapcsolatának erősítése és a külsős segítők bevonása ebben a tanévben az egészségvédelmi szempontok figyelembe vételével nem valósulhatnak meg.

 

Osztályok közötti pontozóverseny:

Tagozatainkon folyamatosan működött a legtisztább, legjobb magatartású és legjobban tanuló osztály kategóriákban meghirdetett verseny. A tisztaságot az iskola vezetősége, a DMS pedagógus és a DÖK tagok ellenőrzik mindig változó időpontban. A pontozóversenyen legjobb eredményeket elért osztályait év végén jutalmazzuk.

 

Szabadidős programok:

Rendezvényeinket színes és változatos programokkal szeretnék örömtelivé tenni.  A hagyományos rendezvények és versenyek mellett tervezem iskola rádiónk szerepének bevonásával a diákság érdeklődési körének megfelelő témák színesítését.

 

Környezetvédelem, energiatakarékosság:

Diákönkormányzatunk a környezetvédelem, energiatakarékosság, újrahasznosítás területén szeretne jó példát mutatni tanulóinknak. Ennek érdekében került megszervezésre a papírgyűjtés, a PET palack gyűjtés,  a Föld világnapja (a végzős osztályokkal együttműködve).

 

2021. szeptrember
ke sz cs sz va
35--12345
366789101112
3713141516171819
3820212223242526
3927282930---

Hasznos linkek

INTÉZKEDÉSI TERV

KRÉTA belépés

E-ügyintézés

Egyházak tájékoztatói

Iskolai eszközkölcsönző

Könyvtárunk honlapja

Liget Úti EGYMI bemutatkozó filmje (videó)

Segítő szolgálatok a szolnoki iskolákban! (videó)

ÉTLAP


&

© OGP-WebStúdió