55 év - 55 program / 2016-17-es tanév

 

55 éves jubileumi gáláról készült videó.

 

A program nevére kattintva megtekinthetők az eseményről készült fényképek.

 

01 - Városi tanévnyitó

2016. augusztus 31-én iskolánkban került megrendezésre a Városi Tanévnyitó Ünnepség. A jubileumi év alkalmából rendhagyó műsorral köszöntöttük a vendégeket.
A hangulatos táncos részletek, a vidám versek, a nyári táborokról szóló videóösszeállítás nagy tetszést aratott mind a meghívott vendégek, mind a gyerekek és szüleik körében.
Vidáman kezdődött a tanév!


02 - Az iskolai játszótér átadása

Az első tanítási napon nagy örömmel vették birtokba tanulóink a régóta várt játszóteret.
Köszönjük az „Értelmes Életért” Alapítványnak ezeket a csodás játékokat.


03 - "Indul a Liget-vonat!"

Rögtön év elején egy játékos akadályverseny után elindult a Liget-vonat, melyre az iskola minden tanulója felszállt. Összegyűjtöttük és a program falra felragasztottuk a jubileumi év 55 programját.


04 - "Együtt egymásért" - DÖK-nap

Az idei Diák önkormányzati nap programjait három helyszínen rendeztük meg. Az értelmileg akadályozott tanulók egy csoportja, a szülőkkel együtt, a Nyíregyházi Állatkertbe utazott vonattal. A tanulásban akadályozott tanulók 50 fővel a Fővárosi Állatkertbe látogattak el. A többi tanuló az iskolában egy vidám délelőttöt töltött el a mozgás jegyében.


05 - "Itt van az ősz, itt van újra" - Őszi népszokások

Az iskolánk diákjai megismerkedhettek az őszi népszokásokkal. Elkészíthették saját borkirály és borkirálynőjüket, kipróbálhatták a kukoricamorzsolást, szőlőpréselést valamint a szüret elmaradhatatlan részét a szüreti mulatságot.
A jókedvet, vidámságot a Corvinka táncosai alapozták meg, majd a tanulóinkkal együtt zenés táncház keretében folytatódott a kedélyes bál.


06 - "A zene mindenkié!" - A zene világnapja

2016. november 13-án délelőtt ünnepeltük a Zene Világnapját, ahol az iskola minden tanulója, dolgozója megjelent.
Vendégünk volt az Abonyi Bihari János Zeneiskola három zenepedagógusa, akik hatkezest játszottak zongorán.
Az ünnepi műsorban felléptek tanulóink, pedagógusaink is.


07 - Takarékossági világnap

A "Takarékossági világnap"-hoz kapcsolódó játékos, kreatív programunk volt az "Öko-divatbemutató". 
10 csapatot alakítottunk a tanulócsoportjainkból, és csapatonként legalább 1 ruhadarabot, valamint 1 használati tárgyat (táska, kalap, ékszer, játék) kellett kreálni, bármilyen hulladékanyagból. 
A divatbemutatón először megnéztük közösen az "Így készült" werkfilmet, majd kis verses felkonferálás után a "modellek" zenei aláfestéssel felvonultak a közönség előtt, akik nagy tapssal jutalmazták a sok színes, ötletes alkotást.
Gyerekek és felnőttek kellemes, felszabadult perceket tölthettek együtt.

08 - Regionális Ki-mit-tud? - Kisújszállás

A regionális KI-MIT-TUD megrendezésére Kisújszálláson került sor. Diákjaink a tánc, akrobatikus játék, vers, próza, ének és zene kategóriákban indultak.
A kiskőrösi országos versenyre 5 produkciónk jutott tovább. A versenyről két első, egy második, egy harmadik helyezést és egy különdíjat hoztak haza gyermekeink.
Köszönjük a tanulók és felkészítő tanáraik munkáját!


09 - "Emlékezzünk!" - Október 23-ai megemlékezés

2016. október 21-én délelőtt iskolánk tanulói nagyon szép műsorral emlékeztek meg az 1956. október 23-i eseményekről.


10 - Múltidéző program "öreg diákoknak"

Az öt évenként tartott jubileumi rendezvénysorozat kiemelkedő eseménye az intézményünkben végzett diákok meghívása egy délutáni programra. Az idei tanévben közel ötven „öregdiák” fogadta el meghívásunkat. A találkozó a jelenlegi tanulók rövid kulturális bemutatójával kezdődött, majd - fotók vetítésével idéztük fel az elmúlt éveket. Örömmel hallgattuk néhány végzett diák történetét élete alakulásáról, az iskolához kötődő emlékeiről. Végül - egy pohár tea mellett - kötetlen beszélgetés zárta ezt a kellemes délutánt.


11 - "Egészségünkre!" - Egészségnap

Több éves hagyományunkhoz híven, idén is megrendezésre került iskolánkban az integrált egészségnap. A délutáni program összeállításában nagy hangsúlyt fektettünk a prevencióra, az egészséges életmód/táplálkozás-, a sporttevékenységek-, a mozgás fontosságára, valamint a káros szenvedélyektől való tartózkodásra. Rögtön egy játékos-, mozgásos bemelegítéssel kezdtünk, majd a két tagozatról a hasonló korú gyerekek integrált csapatokat alkotva járták be az egyes állomásokat.


12 - "Nyitott ajtók" - Közös délután

2016.11.16-án a Mátyás Iskola tornatermében került megrendezésre az idei tanév első sportdélutánja. A játékos sor- és váltóversenyen 8 csapat vett részt, a két tagozat együtt szerepelt és testvérosztállyá összeállva vettek részt és teljesítették a vetélkedőt. A feladatok teljesítése után az eredményhirdetésnél minden osztály oklevéllel térhetett vissza a termébe, ráadásul a legjobb 2 csapat kupát is kapott.
A tanulók a felnőttek kíséretében egy kellemes délutánt tölthettek el sportolással.


13 - Fogyatékkal élők világnapja

MunkaKapcsok - kapcsolódjunk, hogy kapcsolódhasson! – workshop sorozat iskolából kilépő megváltozott munkaképességű fiatalok munkavilágába történő sikeres belépése érdekében. - című a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány támogatásával megvalósuló pályázati programnyitó rendezvényére 2016. december .- n került sor a Fogyatékosok Világnapja Alkalmából.
A konferencia fókuszában a tanulóinknak a munkavilágába történő átvezetése és annak legfőbb kérdése állt.
A rendezvény meghívott előadója Kalmár Judit a megváltozott munkaképességű, fogyatékos személyek foglalkoztatásával országos szinten is példaértékű Nem Adom Fel Alapítvány munkatársa volt.
A konferencia a témának és az előadó szakmai felkészültségének köszönhetően rendkívül sikeres volt.


14 - Régen volt, hogy is volt?!

A jubileumi eseménysorozat keretében ebben az évben is összeállítottuk az Iskolatörténeti kiállítást, melyben elsősorban régi fotók segítségével és néhány tárgyi emlék bemutatásával tekintünk vissza intézményünk 55 évére.

A kiállítás 2017. június 1-ig látogatható.


15 - Télapó itt van! - Mikulás műsor

Évek óta hagyomány már iskolánkban, hogy december 6-án a tanárok adnak vidám műsort a gyermekeknek. Az állatos téli mesével minden kis- és nagydiáknak mosolyt sikerült csalni az arcára.
A csomagokat örömmel és megilletődve vették át a gyerekek a Mikulástól.


16 - Konferencia

MunkaKapcsok - kapcsolódjunk, hogy kapcsolódhasson! – workshop sorozat iskolából kilépő megváltozott munkaképességű fiatalok munkavilágába történő sikeres belépése érdekében. - című a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány támogatásával megvalósuló pályázati programnyitó rendezvényére 2016. december .- n került sor a Fogyatékosok Világnapja Alkalmából.
A konferencia fókuszában a tanulóinknak a munkavilágába történő átvezetése és annak legfőbb kérdése állt.
A rendezvény meghívott előadója Kalmár Judit a megváltozott munkaképességű, fogyatékos személyek foglalkoztatásával országos szinten is példaértékű Nem Adom Fel Alapítvány munkatársa volt.
A konferencia a témának és az előadó szakmai felkészültségének köszönhetően rendkívül sikeres volt.


17 - Karácsony öröme és fénye

2016. december 20-án, délután a gyermekek a karácsonyhoz kapcsolódó hagyományokkal ismerkedtek meg, karácsonyi dalokat énekeltek, s az adventi játszóház keretében ajándékot készítettek, amelyet hazavihettek szüleiknek.


18 - Karácsony illata - Mézeskalács sütés

A karácsonyi készülődés egyik hagyományos - és a gyerekek körében nagyon népszerű - eseménye iskolánkban a mézeskalács-sütés. Két tankonyhában, egy-egy pedagógus illetve az osztályfőnökök/szaktanárok felügyeletével, félórás váltásokkal készítették a mézest. A reggel frissen begyúrt tésztát a gyerekek nyújtották, formázták, díszítették - igény szerint kisebb-nagyobb segítséggel. Minden tanulócsoport sütött 1-1 tepsi süteményt, amit közösen, saját osztálytermeikben fogyasztottak el.


19 - Boldog karácsonyt! - Karácsonyi műsor

2016. december 21-én tartottuk iskolánkban a hagyományos karácsonyi műsort.
Idén a szereplők segítségével egy osztály életébe pillanthattunk be, majd majd megérkeztek a hópelyhek is egy szép tánccal. Míg a gyerekek feldíszítették a fenyőfát, már leskelődött is a Főkrampusz és társaival éjszaka ellopták az ajándékokat. Ekkor jöttek az angyalkák, akik rávették a krampuszokat, hogy tegyék vissza az ajándékokat.
Végül egy vidám zenei produkcióval és közös énekléssel búcsúztattuk el a 2016-os évet.


20 - Boldog új évet! - 55 újévi jókívánság

Január elején felhívást intéztünk minden osztály számára, melyben megkértük őket, hogy írjanak egy 55 betűből álló újévi jókívánságot. A feladatot szinte minden osztály meg tudta oldani. Születtek olyan megoldások is, amelyeknél a betűket megszámozták, így láthatóvá téve a pontos feladat-végrehajtást. A jókívánságok be lettek olvasva az iskolarádió műsorában.


21 - Rajzverseny

Január végétől február végéig került megrendezésre a három fordulós rajzverseny. A versenyt a tanulók nagy érdeklődéssel fogadták, osztályonként 2-3 tanuló vett részt mindkét tagozatról.
Az első forduló témája a tanulásban akadályozott tagozaton a tél, az értelmileg akadályozott tagozaton a kedvenc állat volt. A két tagozat külön időpontban az ebédlőben készítette el a verseny munkákat.
A második forduló Valentin-napi üdvözlő készítése volt, melyet önállóan kellett a tanulóknak elkészíteniük.
Az utolsó fordulóban a két tagozattal közösen egy nagy álarc készítő versennyel zártuk a rendezvényt.
A verseny sikeresen zárult, a tanulók nagy lelkesedéssel vettek részt, igazán szép munkák születtek.


22 - 2x2 néha 5 - Matematika verseny

A program a tanulásban akadályozott tagozaton került lebonyolításra. Első körben számolást segítő számítógépes programokkal, játékokkal ismerkedhettek meg a tanulók. Második körben az osztályban feladatlapok kerültek kiosztásra, melyeket egyénileg töltöttek ki a diákok.


23 - A Tisza élővilágának emléknapja

Tizenhét éve, 2000. január 31-én a romániai aranymosással foglalkozó Aurul bányaipari vállalat létesítményéből közel 100 ezer köbméter cianid- és nehézfémtartalmú szennyvíz zúdult a Lápos folyóba, ahonnan a Szamosba, majd a Tiszába került. Az eddigi legsúlyosabb magyarországi vízszennyezés két hét alatt vonult le a folyó hazai szakaszán, felmérhetetlen károkat okozva.
Ebből az alkalomból a hetedik és nyolcadik osztályban - osztályfőnöki óra keretében – filmvetítéssel és PPT segítségével idéztük fel a katasztrófát.


24 - Téli népszokások

Balázsolás
Az idén február 3-án, első alkalommal idéztük fel a már szinte feledésbe merült „balázsolás” hagyományát. A balázsoláshoz tartozik az a népszokás, hogy gyerekek jelmezbe öltözve, csákóval vagy süveggel a fejükön házról házra járnak a faluban, hogy társaikat összetoborozzák, és ajándékokat gyűjtsenek tanítóik és a többi iskolai alkalmazott számára, jövedelmük kiegészítése céljából, munkájuk megbecsülése jeleként. A feladatot az ötödik osztály vállalta Tóth Orsolya tanárnő irányításával. Az tanulók - osztályról osztályra járva – rövid ismertetőt olvastak fel és mondókákat adtak elő.

Busójárás
Minden tanévben - a farsangi mulatságot megelőzően – felelevenítünk néhány télbúcsúztató népszokást.  Február 27-én iskolai busójárásra vállalkozott a hetedik osztály. A fiúk saját készítésű maskarába bújva kereplőkkel és egyéb zajt keltő eszközzel, a lányok népviseletbe öltözve osztályról osztályra jártak.

Kiszebáb égetése
Február 28-án került sor a régi, kedvelt téltemető népszokás a kiszebáb égetésre. A kisze többnyire menyecskének öltöztetett szalmabáb. Az osztályok technika órákon már korábban elkészült bábokat vetették az iskola udvarán meggyújtott tűzbe.


25 - Alapítványi bál

Az alapítvány bál helyszíne ebben a tanévben is iskolánk aulája volt, amely szépen berendezve, feldíszítve várta a vendégeket. Hagyományainkhoz híven tanulóink csodálatos műsorral kedveskedtek a résztvevőknek. A bálon jelen voltak Lengyel testvériskolánk képviselői is. A programot a tánc és a tombolahúzás mellett a dolgozók meglepetés produkciója színesítette.


26 - Itt a farsang, áll a bál - jelmezbál

A hagyományokhoz híven csodálatos farsangi mulatságot szerveztek a pedagógusok és segítőik a gyermekeknek. A változatos jelmezek mellett sok-sok vidám és ötletes produkcióban gyönyörködhettünk ezen a napon. A jelmezes felvonulást zsákbamacska árusítás, tombola húzás és tánc követte.


27 - Lájkolom - informatika verseny

A versenyt a felső tagozat évfolyamainak rendeztük meg. A tanulók évfolyamonként változó feladatokat kaptak, a tantervi követelményeknek megfelelően. A feladatokat egyénileg kellett megoldaniuk. A jó megoldást készítő tanulók informatika tárgyból 5-ös érdemjegyet kaptak.


28 - Erőpróba ABC országban - Olvasási verseny

Olvasási versenyünket 2017. március 28-án rendeztük meg. A kiosztásra került szövegek osztályfokonként nehezedett. Mindenkinek 10 perc állt a rendelkezésére, hogy átolvassa a szövegét, ezután kettes – hármas csoportban helyet foglalva a tanárnénik előtt felváltva hangosan fel kellett azt olvasniuk. Akik az olvasáson túl voltak, pár kérdéses szövegértési feladatot kaptak. A felhívásra jelentkezett tanulók nagy izgalommal várták a megmérettetést. Mindenki lelkesen és gyorsan végezte el a feladatokat. A gyerekek nagyon ügyesek és bátrak voltak. Gratulálunk mindenkinek!


29 - Éljen a forradalom! - Emlékezés 1848. március 15-ére

Az 1848-as forradalom megünneplése alkalmából ebben az évben is a történelmi eseményeket hűen megjelenítő műsort adtak elő tanulóink.


30 - A víz világnapja

2017.03.22-én megemlékeztünk a víz világnapjáról. Az iskola összegyűlt tanulói tájékoztatást kaptak arról, hogy mennyire fontos és miért fontos a tiszta, jó minőségű ivóvíz az emberiség számára. Képet kaptak a jelen lévők arról is, hogy hazánkban mennyire szerencsések vagyunk azért, mert elegendő mennyiségben rendelkezésünkre áll és egyszerűen hozzáférhető az éltető folyadék.
Kontraszként levetítettünk egy filmet, amelyben afrikai népek nehéz vízhezjutási lehetőségei voltak láthatók. Jól érzékelhető volt az ottani és a magyarországi minőségi különbség is.
Tanulságként a rendelkezésünkre álló kedvező adottságok megbecsülésére hívtuk fel a figyelmet.


31 - A tanulás csodái - nyílt hét - bemutatkoznak a foglalkoztató tagozat és a fejlesztő iskola csoportjai

A nyílt napok keretében 31 tanórát, illetve a „Kincsesláda” keretében képességfejlesztő foglalkozást mutattunk be. A programra meghívtuk a város és a megye többségi iskoláit és gyógypedagógiai intézményeit is. Az iskola pedagógusai magas szakmai színvonalon valósították meg a bemutató foglalkozásokat és minden érdeklődő számára konzultációs lehetőséget is biztosítottak.

A foglalkoztató tagozat és a fejlesztő iskolai bemutatkozó foglalkozásai a következőek voltak: Kommunikáció: Kovács Ágnes, Életvitel és gyakorlat: Simon Ágnes, Testnevelés- Orosz Orsolya, Szűkebb-tágabb környezet: Álmos Veronika, Miklós Zoltánné, Novák Noémi, Konduktív foglalkozás- Bálint Orsolya


32 - Bemutatkoznak a készségfejlesztő szakiskola és autista tanulók csoportjai

2017.03.21-én és 03.22-én a Készségfejlesztő Szakiskolában és az autista csoportokban a nyílt napon a következő órákon vehettek részt az érdeklődők: Mézeskalácssütés- Tallér Andrea, Tánc és dráma - Slabéczi Erika, Papírtermék készítés - Csajbók József, Szőnyegszövés- Kiss Ildikó, Kommunikáció- Ambrus Ivett, Vizuális kultúra- Baginé Dános Gabriella, Babzsák foglalkozás - Aunerné Ambrus Mónika, Kutyaterápiás foglalkozás - Flasch Péterné, Kommunikáció fejlesztése- Bozsó Erika


33 - Bemutatkozik az alsó tagozat

A tanulásban akadályozott alsó tagozat pedagógusai a következő órákra várták az érdeklődőket 2017. 03.28-án és 03.29-én: Magyar nyelv és irodalom (Szövegértő képesség fejlesztése, ismert mese tartalmának feldolgozásával) - Koromné Kerekes Eszter, Testnevelés (Játékos mozgásfejlesztés) – Fábián Anett, Magyar nyelv és irodalom (Szövegértés fejlesztése játékos formában) – Nagy Anett, Vizuális kultúra – Sebők Zsolt, Testnevelés (Mozgásfejlesztés labdával) – Kántor Tünde, Testnevelés (Alapozó terápia testnevelés óra keretében) – Szabó Ildikó


34 - Bemutatkozik a felső tagozat

2017.0329-én a tanulásban akadályozott felső tagozat mutatkozott be: Természetismeret – Kovács Zsuzsa, Matematika – Pádár Brigitta, Magyar irodalom – Bede Krisztina, Ének-zene – Skultétiné Annók Ágnes


35 - Szakkörök, fejlesztések bemutatkozása

2017.03.28-án délután a „Kincsesláda”kertében bemutatott fejlesztő foglalkozásaink:


36 - Gyermekkönyvek nemzetközi napja

A könyvtári vetélkedőnket 10-én rendeztük meg. Két osztály jelentkezett erre a megmérettetésre. Az előre kiválasztott Andersen meséket az osztályok bemutatták a többi fellépő és a jelenlévő pedagógusok előtt. Mindenkinek 30 perc állt a rendelkezésére, hogy eljátssza vagy valamilyen formában bemutassa a választott történetet. A gyerekek nagyon ügyesek és bátrak voltak. Szép produkciókat láthattunk. Gratulálunk mindenkinek!


37 - Költészet napja

Április 11-én iskolánk tanulóival és dolgozóival együtt ünnepeltük meg a Magyar Költészet napját. Ezt a napot 1964 óta ünnepelik meg a magyar emberek, egyik leghíresebb költőnk, József Attila születésnapja alkalmából, aki e napon született 1905-ben.
A Liget Úti Általános Iskola is méltón emlékezett meg erről az eseményről. A reggeli gyülekezőnél közösen elszavaltuk József Attila: De szeretnék… című versét. Ezek után a „verskommandó” járt tanteremről-tanteremre, ahol minden tanulócsoport további 2-2 verset adott elő. Az előadások érdekesek, humorosak, sokszor pedig rendhagyóak voltak, melyek nagyon sokszínűvé és élvezetessé tették a produkciókat.A nap megkoronázásaként pedig a tanár nénik olvasták fel kedvenc gyermekverseiket az iskolarádióban.
A megemlékezés nagyon sikeres volt. Egy lépéssel ismét közelebb kerültek a gyermekek a költészethez és az irodalomhoz.


38 - Polgármesteri látogatás

2017. május 12-én látogatást tett iskolánkban Szalay Ferenc polgármester úr, Szabó István alpolgármester úr, Tasnádi Zoltán önkormányzati képviselő, az önkormányzat és a sajtó munkatársai. Vendégeinknek bemutattuk intézményünket, betekintést nyerhettek a nevelő-oktató munkába, találkoztak dolgozóinkkal, tanulóinkkal.


39 - Húsvéti népszokások

A délután folyamán a tanulók megismerkedhettek a húsvéti népszokásokkal, amelyet húsvéti tojások keresése követett az udvaron. A program második részében húsvéti dekorációt, ajándékokat készítettek a tanulók változatos technikákkal.


40 - Közös programok Lengyel vendégeinkkel

Az 55. éves jubileumi gálára lengyel testvériskolánkból 9 fő (4 felnőtt és 5 tanuló) érkezett április 25-én intézményünkbe. Az első nap közös vacsorával indult, melyen egyeztettük a három nap programját, illetve a jövőbeni kapcsolatfenntartás került szóba. Másnap délelőtt egy rövid intézménybejárás után tolmácsunk kíséretében ellátogattak a Szolnoki Repülő Múzeumba, ahol maradandó élményekben volt részük. Ebéd után indultak Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központba, hogy részt vegyenek és fellépjenek gálánkon, emelve ezzel a rendezvényünk színvonalát. A siker felejthetetlen volt minden gyermek, pedagógus és meghívott vendég számára. A program állófogadással zárult, melyen mindenki nagyon jól érezte magát. Másnap délelőtt rövid városnézés után, szép emlékekkel gazdagodva, indultak vissza Lengyelországba.


41 - A szeretet fényében - 55 éves jubileumi gála

A Gála első részében az Önkormányzat és a Tankerület képviselői köszöntötték iskolánkat. Iskolánk volt igazgatónője, Bíber Józsefné a Szolnokért Emlékérem arany fokozatát vehette át. A lengyel testvériskolánk tanulói táncprodukciókkal köszöntöttek. A Gála második részében iskolánk tanulói, dolgozói rendhagyó, változatos műsorral kedveskedtek a 400 vendégnek. A Gáláról nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk, megerősítve minket arról, hogy hittel, akarattal csodás dolgokat lehet elérni. A Gáláról TV felvétel is készült, melyet 06.04-én a Szolnok Városi Televízió is bemutat.


42 - A Föld napja

A program keretében a tanulók képek segítségével beszélgettek a növények, állatok élőhelyeiről, az interaktív tábla lehetőségeit kihasználva ismerkedtek a házi és a vadon élő állatokkal. A játékos hangfelismerő gyakorlat és az „Állatkert a hátizsákban” című rövidfilm tette változatossá az együtt töltött időt.


43 - Győzzön a jobbik! - Liget kupa sportverseny

Ezen a délutánon különböző ügyességi számokban mérték össze tudásukat az 5 fős csapatok. Volt kapura lövés, darts, célba dobás, teke, rolleres akadálypálya, medicinlabda tartás. A győztes csapat tagjai oklevélben részesültek, és 1 évig birtokolják a Liget Kupa serlegét.


44 - Légy a jövőd gazdája! - Környezetvédelmi vetélkedő

A környezetvédelmi vetélkedőn A tanulásban akadályozott tanulók 5. 6. 7. osztályos tanulók vettek részt 3-3 fős csapatokkal. A verseny témája a szűkebb és tágabb környezetünk állatainak, növényeinek a rendszerezése és védelmük tudatosítása volt játékos feladatok segítségével.


45 - Színes papírszalagok kavalkádja - Májusfa állítás

2017.április 27- én az iskola udvarán került megrendezésre a májusfa felállítása. A gyerekeknek a hét elején kiadtuk feladatba, hogy színes papírcsíkokat vágjanak a programra. A program elején egy tájékoztató szöveget olvastunk fel a fa állításával kapcsolatban, amire utána a gyerekeknek válaszolniuk kellett jutalomért. A fiúk feldíszítették szalagokkal a fát, miközben elénekelték a Két szál Pünkösd rózsát… A lányok énekkel és édességgel jutalmazták őket. A program zárásaként közös énekkel ünnepeltük a májusfa állítást.


46 - Madarak fák napja - Végzős osztályok faültetése

Hagyományainkhoz híven a végzős osztályok ebben a tanévben is ültettek fát. Az idén egy gyönyörű rózsafa díszíti a kertet. Az eseményen részt vettek a ballagó osztályokon kívül a ballagtató osztályok is, és minden csoportból 2-2 képviselő.


47 - Gyermeknap - Látogatás a Reptárban

2017. május 30-án egy igazán csodálatos Gyermeknapot tölthettük el a  RepTár – Szolnoki Repülőmúzeumban. A programra iskolánk valamennyi tanulócsoportja kilátogatott. Az alsós osztályokat a hatalmas helikoptereken, repülőgépeken és katonai járműveken kívül várta egy hatalmas játszótér is, amely minden gyermek nagy kedvence lett. A felsős osztályoknak külön tárlatvezetést szerveztek, melyeken rengeteg érdekességet és hasznos plusz információt hallhattak az óriás „gépmadarakról”. A múzeum területén berendeztek egy katonai akadálypályát, ahol mindenki próbára tehette erejét és ügyességét.


48 - Kié lesz a korona? - Pünkösdi király választás

Iskolánkban, ebben a tanévben 2017. június 2-án került sor a pünkösdi királyválasztásra. A megmérettetést mind a két tagozaton meghirdettük, melyre minden csoportból érkezett jelölés. Csoportonként egy király- és egy királynőjelölt indult a versenyen. A feladatokat igyekeztünk úgy meghatározni, hogy az teljesíthető legyen minden jelentkező számára. A feladatok a következők voltak: vizes póló, várad ostromlom, labirintus, rúdtartás, karikadobás. A megmérettetés két részletben zajlott, először a foglalkoztató tagozat tanulói versenyeztek, majd a tanulásban akadályozott tanulók is csatlakoztak a küzdelembe. A viadal jó hangulatban telt, a jelöltek csoportjai is megjelentek és hangos szurkolással biztatták jelöltjeiket. A versengés végén 4 király és 4 királynő fejére került a korona, mely mellé egy-egy oklevelet is kaptak a győztesek.


49 - Készségfejlesztő iskolai ballagás

A Készségfejlesztő Iskola szövött-tárgy készítő osztályának ballagása 2017.05.05-én volt.
Egy korszak lezárult, 12 évet töltöttek együtt a gyerekek az osztályfőnökkel. Egyszerre lépték át az iskola kapuját. Hosszú út vezetett a játékoktól, mondókáktól, a betűktől, számoktól a szövőkeretekig, de a gyerekek ügyesen vették az akadályokat. Mára gyönyörű szőnyegeket készítenek.

"Nem csak az a lényeg, hogy együtt tanultunk,
hanem az, hogy együtt voltunk.
Együttlétünkben közöttünk lebegett,
s szőtte szálait a szeretet."
/Szalai László/


50 - Együtt a gyermekekért! - Közös program szülőkkel

MunkaKapcsok - kapcsolódjunk, hogy kapcsolódhasson! – workshop sorozat iskolából kilépő megváltozott munkaképességű fiatalok munkavilágába történő sikeres belépése érdekében című a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány támogatásával megvalósuló pályázati program  keretében iskolánk készségfejlesztő tagozatának tanulói, valamint szülei és tanáraik az iskola –és a város vezetése rekreációs szabadidős programmal egybekötött  rendkívül jó hangulatú szakmailag nagy jelentőségű intézménylátogatást  valósított meg a Nem Adom Fel Alapítvány által működtet kávéházba.


51 - KRESZ-nap

A programot két napon valósítottuk meg. Az első napon a tanulásban akadályozott alsó tagozatos, autista és az értelmileg akadályozott 1-8. osztályos tanulók mentek ki a KRESZ parkba, ahol elsajátították a kerékpáros közlekedés alapvető szabályait. A játékos elméleti ismeretek után a pályán kerékpárokkal, rollerekkel közlekedtek a gyermekek a KRESZ szabályainak betartásával. A program második napján a felső tagozatos tanulók és a készségfejlesztő szakiskola diákjai motoros szimulátoron próbálhatták ki tudásukat.


52 - Ünnepeljünk együtt! - 55 év zárása

Az 55 év - 55 program zárásaként a gyermekekkel közösen ünnepeltük meg az iskola 55. születésnapját. Az eseményen a tanulók kedvenc énekese, Kis Grofó énekelt. A vidám hangulatot tovább fokozta a szülinapi torta, a közös éneklés, majd tanulóink kérésére a DISCO. Nagyon vidám délelőttöt töltöttünk el, az 55 program méltó zárása volt ez a rendezvény.


53 - Ballagás

Ebben a tanévben a tanulásban akadályozott és az értelmileg akadályozott tagozaton is ballagtak 8. osztályos tanulóink. A ballagó és a ballagtató osztályok osztályfőnökei, pedagógusai, pedagógiai asszisztensei nagy gondot fordítottak arra, hogy a meghitt ünnepségek felejthetetlen perceket szerezzenek minden résztvevőnek.


54 - Tanévzáró

A tanévzárón áttekintettük a tanévben megvalósított programokat, tanári díjak, elismerői oklevelek átadására került sor. 3 tanuló átvette az „Év tanulója” díjat, legügyesebb tanulóink könyvjutalmat kaptak, az iskolai közösségért végzett munkájukért a szülők oklevelet. A tanévzárót versek és az iskola dalának eléneklése színesítette.


55 - Tantestületi kirándulás Prágába

2017.06.12-15. között iskolai tantestületi kiránduláson vettünk részt Prágában és Dél-Csehországban. A 4 napos program keretében megismerkedtünk Prága nevezetességeivel, megnéztük Konopistében Ferenc Ferdinánd kastélyát, Kutna Horán a Szent Borbála templomot és a csontkápolnát, a Cesky Krumlow-i Várat, a gyönyörű várost, és a csodás Hluboka-i kastélyt. Tartalmas, szép élményekben volt része a 41 résztvevőnek.


 

2021. szeptrember
ke sz cs sz va
35--12345
366789101112
3713141516171819
3820212223242526
3927282930---

Hasznos linkek

INTÉZKEDÉSI TERV

KRÉTA belépés

E-ügyintézés

Egyházak tájékoztatói

Iskolai eszközkölcsönző

Könyvtárunk honlapja

Liget Úti EGYMI bemutatkozó filmje (videó)

Segítő szolgálatok a szolnoki iskolákban! (videó)

ÉTLAP


&

© OGP-WebStúdió